Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین نمایشگاه «ساز و آلات موسیقی» در برج میلاد، ظهر سه شنبه، ۱۰ اسفند ماه همزمان با مبعث رسول اکرم (ص) در برج میلاد افتتاح شد.

به گزارش ایسنا، شهرام صارمی _ نوازنده و پژوهشگر موسیقی ایرانی _ در حاشیه افتتاح این برنامه گفت: مقوله یک نمایشگاه ثابت و سالانه برای سازهای موسیقی، همواره دغدغه بسیاری از فعالین این حوزه بوده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضای این نمایشگاه بسیار مورد پسند من بود و به برگزارکنندگان آن هم پیشنهاد دادم حتما به صورت سالیانه نسبت به برگزاری آن اقدام کنند. اتفاقی که در حوزه نشر و کتاب رخ داده و ناشران همیشه بهترین آثارشان را برای نمایشگاه کتاب در نظر می‌گیرند و این باعث شده رونق آن نمایشگاه به شدت همه گیر شود. حالا در بخش «ساز و آلات موسیقی» هم این رویه می تواند به رشد و همگانی‌تر شدن این صنعت کمک کند. 

صارمی درباره فاصله گرفتن مخاطبان موسیقی نسل جدید با موسیقی اصیل ایرانی گفت: این سراشیبی سال‌هاست اتفاق افتاده و به ضعف کلان مدیریت فرهنگی ارتباط دارد. سازهایی مثل هنگ درام، پیانو، گیتار و... در شبکه‌های ماهواره‌ای بارها و بارها نشان داده شده و در همین چند سال شاهد رونق عجیب و غریب آنها بوده‌ایم. سوال من این است؛ آیا ما یک بار در شبکه‌های داخلی کمانچه را معرفی کرده‌ایم که مخاطبان نسل جدید درباره گستردگی، ارزش و تاثیر این ساز در موسیقی ایرانی، اطلاعاتی داشته باشند؟ کمانچه استاد کیهان کلهر یا تار استاد علیزاده را همه جای دنیا شنیده و دیده‌اند ولی ما هنوز نمی‌توانیم به بزرگان موسیقی اصیل ایرانی در رسانه‌های رسمی و صداوسیما بپردازیم.

هادی منتظری ـ از پیشکسوتان نوازندگی ایران و از اعضای قدیمی گروه شیدا ـ درباره تاثیر عمومیت هنر در تلطیف فضاهای اجتماعی بیان کرد: از دید من هنر و موسیقی به شدت در مدیریت جریان‌های اجتماعی و تلطیف فضای عمومی کارساز است و این رویه در جوامع پیشرفته در صدر برنامه ریزی‌های کلان مدیریتی مدنظر قرار می‌گیرد. دیدن چنین نمایشگاهی در قلب تهران به هر حال تجربه جدید و جالبی بوده که توانسته مورد استقبال عموم قرار بگیرد. اینکه موسیقی و «ساز» در معرض دید عموم قرار بگیرد و مردم بدانند که ساز یک کالای لوکس برای قشر مرفه نیست، اهمیت دارد. 

نمایشگاه ساز و آلات موسیقی ایرانی با حمایت مجموعه فرهنگی هنری «هفتا» ۱۰ الی ۱۴ اسفندماه ۱۴۰۰ در برج میلاد برگزار می‌شود. ساعات بازدید از ۱۲ تا ۲۱ هر روز  (۱۰ تا ۱۴ اسفند) در نظر گرفته شده است. 

«مهدی فهار» دبیر اجرایی این نمایشگاه است و حضور و بازدید برای کلیه علاقمندان در این نمایشگاه آزاد و رایگان است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۸۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.

در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

در ادامه قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه «شیر و شکر» از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان
  • داستان تیتراژ سریال«دلیران تنگستان»/ وقتی موسیقی ایرانی محترم است
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص هفته سنه در سنندج